Διαγωνισμός codepoetry

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Διαγωνισμός codepoetry

To codepoetry, ένα παιχνίδι ποίησης που “τρέχει” στους δρόμους της Αθήνας από το 2011, διοργανώνει διαγωνισμό ποίησης στο πλαίσιο συμμετοχής στο Athens Plaython 2013 που θα λάβει χώρα στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2013.

Κατόπιν αξιολόγησης από την ομάδα του codepoetry, μια επιλογή δέκα ποιημάτων θα προβληθεί κατά το διαδραστικό διήμερο. Τα επιλεγμένα ποιήματα θα φιλοξενηθούν επίσης σε ξεχωριστό αρχείο της online πλατφόρμας του codepoetry και θα δημοσιευθούν σε ebook με άδεια Creative Commons, ενώ οι συγγραφείς τους θα παραλάβουν ένα τυπωμένο αντίτυπο.

Θέμα Διαγωνισμού

Με αφορμή τους στίχους του Κ.Π. Καβάφη:

“Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.”

η θεματική των ποιημάτων καλείται να παραπέμπει:

  • στους Ακρίτες και την λογοτεχνική τους παράδοση.
  • στους λεγόμενους vigilanti ή αυτόκλητους προστάτες-τιμωρούς, όπως εμφανίζονται ιστορικά ή σε έργα φαντασίας (πχ. comics) ή ακόμη αναπτύσσοντας μια επίκαιρη προβληματική.
  • στους φρουρούς κάθε λογής “συνόρων”.

Όροι συμμετοχής:

1. Κατατίθεται ένα ποίημα ανά διαγωνιζόμενο, στη θεματική που προαναφέρθηκε, μήκους έως 30 στίχων (σειρών), χωρίς άλλο περιορισμό.
2. Προθεσμίες υποβολής: Από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2013.
3. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν, κατόπιν αξιολόγησης, στο codepoetry.gr στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέσω email.
4. Τρόπος υποβολής: Το ποίημα αποστέλλεται ανυπόγραφα σε συνημμένο αρχείο*, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@codepoetry.gr με Θέμα (subject): “Διαγωνισμός codepoetry”. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επιβεβαίωση της λήψης. Το email πρέπει επιπλέον να περιέχει τα εξής στοιχεία διαγωνιζόμενου/ης:

Ονοματεπώνυμο :
Τίτλος ποιήματος:
Email:
Tηλ επικοινωνίας:

Ανυπομονούμε να λάβουμε τις συμμετοχές σας!

Η ομάδα του codepoetry

Αποτελέσματα του διαγωνισμού.

* Τα συνημμένα αρχεία να είναι κατά προτίμηση σε φορμά OpenDocument* (ODT) ή PDF, γίνονται δεκτά και σε DOC ή DOCX, με γραμματοσειρά Arial, Liberation Sans ή Helvetica, μεγέθους 12. Για την παραγωγή των αρχείων, συνίσταται η χρήση Ελεύθερου Λογισμικού όπως πχ. το LibreOffice.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.